Wie ben ik?

Mijn naam is Mary Peters. Ik woon in Bemmel, ben getrouwd met Jeroen en trotse moeder van Nick en Romy.

Na mijn studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit te Nijmegen, ben ik in diverse vakgebieden werkzaam geweest. Zo was ik cameravrouw en editor bij Omroep Gelderland, filiaalmanager bij een grote winkelketen, leidinggevende bij een financiële instelling en medewerker bij een crematorium. Momenteel werk ik met veel voldoening als  caregiver bij Thuiszorg Totaal.  Bij Dream4kids ben ik werkzaam als vrijwilliger, daar organiseer ik droomdagen voor kinderen met een trauma. 

In mijn privésfeer kreeg ik na mijn 40ste met donkere wolken te maken. Het overlijden van mijn ouders, en ook van mijn peetoom en peettante waar ik mantelzorger voor was, maakte diepe indruk op me. In die periode merkte ik hoe betekenisvol een mooi afscheid kan zijn. Ik leerde dat een waardig afscheid belangrijk is en helpt om daarna weer de draad op te kunnen pakken. En zo werd er een zaadje geplant. Want hoe mooi is het om zelf een rol te kunnen spelen in dit belangrijke moment in het leven van mensen. Vandaar dat ik begin 2019 de opleiding tot ritueelbegeleider heb gevolgd bij Gaandeweg en succesvol heb afgesloten.

Ik ben dankbaar dat mijn levenspad mij uiteindelijk tot dit punt heeft gebracht. Ik mag een dienst verlenen waarbij ik mijn liefde voor de mensen kan combineren met mijn creativiteit. Een dienst waarbij ik mijn inlevingsvermogen, mijn warme persoonlijkheid en mijn positieve instelling prima kan gebruiken. Als ritueelbegeleider mag en kan ik mezelf zijn.

Mijn sterke punten als ritueelbegeleider zijn dat ik mijn empathie en creativiteit weet te combineren. Ik kies zorgvuldig mooie, passende woorden en heb de gave om een geheel te maken van alle verhalen die verteld worden. Ik hoor wat er wordt verteld en gebruik dat om dit te vertalen naar iets tastbaars. Een blijvende herinnering met hoop voor de toekomst.