Wat kan ik betekenen?

BEGELEIDING BIJ EN VORMGEVEN VAN DE AFSCHEIDSDIENST

Mijn begeleiding bij de uitvaart houdt o.a. in dat ik bij u thuis kom voor een uitgebreid gesprek. Uitgangspunt zijn uw wensen en die van uw dierbare overledene. Ik zal indien gewenst het openingswoord, het levensverhaal en de slotoverweging schrijven. Ik help u graag bij het uitkiezen van muziek. Daarnaast is het mogelijk om een ritueel uit te voeren tijdens de dienst of gebruik te maken van symbolen. Het maken van een PowerPoint presentatie met daarin maximaal 70 foto’s behoort ook tot de mogelijkheden. Ik zal samenhang creëren tussen de diverse onderdelen van de dienst (sprekers, muziek, rituelen en symbolen) waardoor alles samenvloeit tot één geheel.  U kunt de dienst zelf voorgaan waarbij ik u ondersteun, maar ik kan dat ook voor u doen.  Ik zal zorg dragen voor een draaiboek voor de uitvaartverzorger en het aanleveren van de muziek op de locatie van de uitvaart. Na afloop ontvangt u een herinneringsboek met alle teksten van de dienst. 

Voor deze dienst vraag ik een vergoeding van 620 euro. Dit is inclusief de reiskosten die ik maak. Voor het na afloop van de dienst digitaal toesturen van de eventuele gemaakte PowerPoint en het herinneringsboekje vraag ik 15 euro per bestand. Indien u mijn hulp alleen wilt inschakelen voor een los onderdeel zoals het maken van een PowerPoint of het schrijven van een welkomstwoord of levensverhaal, reken ik 49.50 euro per uur.

Soms zijn er speciale materialen nodig voor het uitvoeren van een ritueel. Denk aan ballonnen gevuld met helium, bellenblaas, wierook, rozenkransen, glaasjes advocaat, linten, beeldjes, etc. Deze kosten zijn altijd in overleg en u ontvangt van mij vooraf een prijsopgave.

Verder is er nog veel meer mogelijk. U kunt bij mij informeren over de kosten van uw specifieke wensen.

De kosten van ritueelbegeleiding worden in veel gevallen vergoed door een uitvaartverzekering. De hoogte van de vergoeding hangt echter af van de soort verzekering die u heeft afgesloten.